Historie

In 1665 opende de VOC op Oostenburg een indrukwekkend magazijn van 4 verdiepingen hoog, 177 meter lang met een diepte van 20 meter en vier verdiepingen hoog. Het is een plek die ook wel als de bakermat van onze economie gezien kan worden. Naast het magazijn lagen de scheepswerven waar vele honderden schepen vanaf zijn gekomen die op hun beurt de logistieke spil waren in het wereldomvattende handelsspel van de Hollanders.

Oostenburg is volop in beweging. De gemeente is doende een nieuw stedenbouwkundig raamwerk voor het eiland te definiƫren (stadswerf Oostenburg), waarin nieuw wonen en werken in relatie tot verkeersinfra en leefbaarheid goed wordt vast gelegd. Kernbegrippen zijn daarbij: stadswerf, open naar de wereld, ondernemend, innovatief en sociaal divers.

De van Gendthallen en het INIT gebouw (beiden van Stadgenoot) spelen daar uiteraard een belangrijke rol in. Inde diverse schetsen zijn ook verbeterde verkeersstromen opgenomen, die van belang zijn bij de bereikbaarheid van Werxpoor in de toekomst.